לולֵי עודד, הסיפור הזה לא היה נכתב, ולי לא הייתה מנורה אהובה.
לפני שנים רבות, טרם גיוסי נסעתי לבקר חברת נפש אהובה בווינה. אצלה ראיתי מנורה ירוקה, כזו שרואים בספריות של הסרטים והתאהבתי. לאחר מספר שנים מצאתי אחת דומה בנחלת בנימין, ואף שהיא לגמרי לא הייתה בתקציב שלי, רכשתי אותה. מאז, במשך שנים, היא דיירת של כבוד בכל הבתים בהם התגוררתי – ניחוחה האירופי והקשר לחברתי נכחו בליבי בזכותה.
בשנה האחרונה, בזמן לימודיו באירופה, בני וביתה של חברתי הטובה מווינה הספיקו להתאהב ולהיפרד. הפרידה הייתה עבור בני שברון לב והוא זנח את לימודי המוזיקה באירופה וחזר ארצה.
כמה ימים לאחר שובו, הוא ביקש להשאיל את המנורה לחדרו. בעודו ממקם את המנורה על המדף, היא החליקה ונשברה.
בזמן שאספתי את שבריה, הרגשתי שאני לא יכולה להיפרד ממנה ותרתי אחרי מישהו שיעזור לאחות את שבריה. וכך מצאתי את אמן Kintsugi עודד יהודה טלוסטי.
הלב של בני טרם התאחה, אבל אני מרגישה שהיום, כשהוא מסתכל על המנורה שלנו, הוא לומד שאפשר, בקצב שלו, למלא את הסדקים בזהב.
תודה עודד – בזכותך, היום המנורה יקרה עבורי יותר.
*קינצוגי (חיבור מוזהב) – אומנות תיקון ושחזור
קין = מוזהב, צוגי = חיבור.
הוא ביטוי לתפיסה פילוסופית הרואה בשבר ובתיקונו חלק מחייו ומאופיו של הכלי. תפיסה המאמצת חוסר שלמות, מעריכה את הישן ואת הפגמים שיצר הזמן שחלף.
הקינצוגי מהווה אירוע נוסף בחיי הכלי ומחזק את הקשר לבעליו, לכן יש לאסוף בזהירות את שברי הכלי שנשבר בשגגה, כולל הפיסות הקטנות ולהרכיבן מחדש ולאחותן באמצעות לכה ולבסוף להדגיש את קווי השבר עם אבקת זהב עשירה, בלי ניסיון להסתיר או להסוות את הנזק. באמצעות הדגשת עורקי הזהב מעניקים יופי ועוצמה לקו השבר כדי להדגיש את ערכם החיוני של כשלים ושברים.